Automatisering magazijn

Locatie
Gryson-JTI Wervik
Categorie
Optimalisatie

De sturing van de verlichting in het hoog en laag magazijn werd volledig aangepast naar de werking van de arbeiders.

Voordien werd de verlichting in het hoog magazijn ingeschakeld bij de de opstart van de ochtendploeg en pas uitgeschakeld bij stop van de avondploeg, wat een brandtijd van 16u met zich meebracht.

Aangezien er maar 2 van de 5 gangen simultaan kunnen gebruikt worden was er een hoog onnodig elektriciteitsverbruik. De volledige installatie werd in kaart gebracht en de nodige energiebesparende oplossingen werden voorgesteld.

Aan de voorzijde van iedere gang werd bewegingsdetectie geplaatst die de reachtruck detecteren bij het ingaan van desbetreffende gang waarmee de verlichting wordt ingeschakeld.

Bij het buitengaan van de reachtruck wordt dit opnieuw gedetecteerd en de verlichting wordt uitgeschakeld.

Dit resulteert in een onmiddellijke besparing van 63% op het elektrisch verbruik van de verlichting in het hoog magazijn.

De laagbouw waar de laad- en loszones zich bevinden werd opgedeeld in verschillende zones om het onnodig verbruik ook tot een minimum te beperken.

Ook een update van de verwarming werd voorgesteld en uitgevoerd. De instelbare thermostaat in de ruimte zelf werd verwijderd, om een stabiele temperatuur te kunnen garanderen en het onnodig verhogen ervan te vermijden. Een temperatuursensor werd in de ruimte geplaatst voor de meting en sturing van de verwarming.

Deze volledige installatie kan permanent gecontroleerd en gevisualiseerd worden via de webbrowser.

Terug naar boven